tiistai 11. kesäkuuta 2013

Lautakunnan päätös oli ehdotuksen mukainen.


Syksyllä 2012 kävimme varapuheenjohtajan kanssa esittelemässä kaupunginjohtajalle ajatusta Keravan koulujen hiekkakenttien päällystämisestä nykyaikaisella keinonurmimatolla.

Esityksen ideana on se, että Keravan Ahjossa, Kurkelassa ja Saviolla olevien koulujen kentän pinnoite vaihdettaisiin hiekasta keinonurmeen. Petri Härkönen suhtautui asiaan myötämielisesti. Ahjon koulu päätettiin ottaa valmistelun kohteeksi.

Asiaa valmistelemaan perustettiin työryhmä johon kuului Ahjon koulun, liikuntapalveluiden, kaupunkiympäristön, kaupunkitekniikan, PKKUN sekä Keravan Pallo 75:n edustajat.

Työryhmän tehtävänä oli valmistella päätöksenteon pohjaksi soveltuva suunnitelma Ahjon koulun kentän parantamisesta.Suunnitelmasta saatiin myönteistä palautetta Ahjon koulun vanhempainyhdistykseltä, Keravan Urheilijoilta, Keravan Pesikseltä sekä KJT-Hockeyltä.

Kolmen virallisen kokouksen ja parin tarkastelutilaisuuden jälkeen suunnitelma esiteltiin 5.6.2013 vapaa-aika lautakunnalle. Vapaa-aikalautakunta esittää, että kenttä sisällytetään vuoden 2014 kaupunkiympäristön investointiohjelmaan.

Kenttä on vielä ainakin yhden päätöksen päässä toteutumisesta. Seuraavana kaupunkiympäristön johtokunta tekee syksyllä päätöksiä kentän toteuttamisesta.

Kenttätyöryhmän vetäminen on henkilökohtaisesti opettanut sen, että tavoitteiden ja aikataulujen on oltava realistisia sekä tuloksiin päästään vain yhteistyön avulla.  Haluankin kiittää kaikkia työryhmässä ja sen toiminnassa mukana olleita. Erityiskiitokset Tuukalle ja Rainelle.

Seuraavana 31.8.2013 pidettävästä KP-päivästä ja -illasta.....

PS. kannattaa tutustua tuoreeseen raporttiin Sami Hyypiä akatemian pilotista
PS 1 varsinkin luku 7

tiistai 4. kesäkuuta 2013

harrastamisen vaihtotase

Ensimmäiseksi täytyy todetä, että Mourinhon allekirjoitettua sopimuksen Sinisten kanssa, niin taas nostellaan kannua ensi kaudella.

Sitten asiaan...harrastamisen vaihtotaseen voisi määritellä vuoden aikana harrastuksesta kertyvän mielihyvän määrän suhteena vuoden aikana kertyvään mielipahaan.

Niinkauan kun mielihyvän määrä ylittää mielipahan määrän niin voidaan olla melko varmoja siitä, että ihminen hakeutuu tälläisen toiminnan pariin - pelaaja, valmentaja, tuomari, pelinohjaaja, joukkueenjohtaja, huoltaja, ikäluokkavastaava, rahastonhoitaja, johtokunnan jäsen jne..

Mielihyvä muodostuu onnistumista, arvostuksesta ja luottamuksesta. Suurimpana mielipahan lähteenä on epäreiluus ja epäluottamus - todellinen tai koettu. Seuraavan kerran kun sinulla on mahdollisuus vaikuttaa käytökselläsi harrastamisen vaihtotaseeseen - mieti kumpaa käyrää kannattaa pyrkiä kasvattamaan. Arvosta, kiitä, kannusta, tarjoa vaihtoehtoja, tee kompromissi.

seuraavana Vaparin pöytäkirjasta